Schlosserbuben (Prune fritters)

  • Zutaten

  • Zubereitung

  • Top Videos

Portionen: 4

  • 16 pieces Juicy prunes (pitted)
  • 250 ml Apple juice
  • 4 cl Old plum brandy (or rum)
  • 150 ml Milk
  • 2 pieces Egg yolks
  • 2 pieces Egg whites
  • 30 ml Oil
  • 1 cooking spoon Vanilla sugar
  • 1 pinch Salt
  • 100 g Flour (fine)
  • 25 g Sugar
  • 100 g Marzipan
  • 3 cl Plum brandy (for the marzipan filling)
  • 100 g Bitter chocolate (grated)
  • 40 g Icing sugar
  • Butter oil (or peanut oil for baking)

Soak the pitted prunes in the apple juice and plum brandy over night. Pour off the liquid, and drain on kitchen paper. For the filling, mix well the marzipan and the plum brandy and fill into a pastry bag (round nozzle). Squeeze the mass into the cavity of the plums. Combine the grated chocolate with the icing sugar. For the milk batter, combine 2/3 of the milk with the egg yolks, oil, vanilla sugar and salt. Add the flour and stir until smooth. Pour in the rest of the milk.Whisk the egg whites with the sugar until stiff and gently fold into the batter. Avoid stirring for too long, otherwise the mixture will become too thick. Heat enough butter or oil for frying in a deep pan. Dip the plums in the mixture and fry a golden brown. Remove and drain well. Sprinkle with chocolate icing sugar.

Nachgekocht? Bitte bewerten Sie das Rezept
1 2 3 4 5
Was denken Sie über das Rezept?
0 0 0

Kommentare9

Schlosserbuben (Prune fritters)

  1. hertak
    hertak kommentierte am 24.08.2015 um 10:56 Uhr

    Muss der Alkohol unbedingt sein?

    Antworten
    • ikienboeck
      ikienboeck kommentierte am 24.08.2015 um 16:15 Uhr

      Liebe hertak! Sie können den Alkohol auch weglassen. Beste Grüße aus der Redaktion

      Antworten
  2. aerofit
    aerofit kommentierte am 22.08.2015 um 21:32 Uhr

    Wär super, wenn es das auch auf Deutsch gibt?

    Antworten
  3. Golino
    Golino kommentierte am 20.08.2015 um 18:03 Uhr

    lecker

    Antworten
  4. Alle Kommentare
Kommentar hinzufügen

Für Kommentare, bitte einloggen oder registrieren. Facebook login

Rund ums Kochen

Ähnliche Rezepte

Aktuelle Suche