Nichts versäumen! Ganz frische Neuigkeiten aus der ichkoche.at-Küche! Jetzt kostenlos bestellen!

Gugelhupf (Cake)

Zutaten

Portionen: 8

  • 100 g Butter
  • 150 g Sugar
  • 5 pieces Eggs
  • 1/2 packet Baking powder
  • 250 g Flour
  • 1/8 l Milk
  • Butter (and flour for the form)
  • Icing sugar (for sprinkling)
Auf die Einkaufsliste

Zubereitung

  1. Preheat oven to 180°C. Beat butter frothy with 50g sugar. Separate eggs into egg yolks and egg whites. Sift baking powder and flour. Gradually add the yolks to the butter-sugar mixture, add the flour and as much milk necessary to make a firm dough that only slowly separates from the cooking spoon.
    Beat the egg white stiff with the remaining sugar and fold into the mass.
    Grease a Gugelhupf tin with butter and dust with flour. Fill in the dough and bake in a preheated oven for approximately 45 minutes. Turn off the oven, open the door and let the cake cool down for further 10 minutes. Put onto a grid until cool. Put the icing sugar into a sieve and sprinkle over the cake.

Tipp

You can also mix raisins into the mass.

  • Anzahl Zugriffe: 8214
  • So kommt das Rezept an info
    close

    Wow, schaut gut aus!

    Werde ich nachkochen!

    Ist nicht so meins!

Die Redaktion empfiehlt aktuell diese Themen

Hilfreiche Videos zum Rezept

Ähnliche Rezepte

Kommentare4

Gugelhupf (Cake)

  1. Baramundi
    Baramundi kommentierte am 20.11.2015 um 09:23 Uhr

    schmeckt

    Antworten
  2. minikatze
    minikatze kommentierte am 22.05.2015 um 07:43 Uhr

    Sehr gut!

    Antworten
  3. KarinD
    KarinD kommentierte am 28.03.2015 um 21:59 Uhr

    tolles Rezept

    Antworten
  4. monikalack
    monikalack kommentierte am 09.03.2015 um 19:38 Uhr

    probieren

    Antworten
Kommentar hinzufügen

Für Kommentare, bitte einloggen oder registrieren. Facebook login

Rund ums Kochen

Aktuelle Usersuche zu Gugelhupf (Cake)