"Trout Quartet" with freshwater trout, noodles, spinach and trout caviar

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Portionen: 4

  • 8 pieces Trout filets (small)
  • 2 handfuls Spinach (young)
  • 4 tbsps Trout caviar (or artic char caviar)
  • 2 tbsps Butter (or brown butter)
  • Salt
  • White ground pepper
  • 2 tbsps Olive oil
  • Parsley (for decoration)

sauce:

  • 100 ml White wine (dry)
  • 2 cl Noilly Prat
  • 300 ml Fish stock
  • 1 cooking spoon Horseradish (freshly chopped or grated)
  • 2 tbsps Butter (cold)
  • Salt

pasta dough:

  • 160 g Flour
  • 80 g Coarse semolina
  • 1 piece Egg
  • 2 pieces Egg yolks
  • Flour (for the work surface)
  • Egg (for brushing)
  • Salt

For the pasta dough, combine the flour, semolina, egg, egg yolks, a pinch of salt and some water. Knead into a firm dough. Wrap in plastic and leave to sit for at least an hour in a cool place. Using a rolling pin, roll out the dough thinly on a floured surface, and cut into squares (approx. 8 x 8 cm). Take one corner and roll crossways (see photo) to the other corner. Brush the connecting pointwith the egg and press together so it holds.
For the sauce, heat the Noilly-Prat and about a third of the white wine and simmer until it reduces to about a third. Pour on the fish juice and again simmer until the liquid reduces to about 150 ml. Stir in the horseradish and bind with the cold butter. Add salt to taste.
Season the de-boned fish fillets with salt and pepper and place them skin side down on an ovenproof plate brushed with oil. Cover with aluminum foil and bake in the preheated oven (85 °C) for about 15–20minutes.While the fish is cooking, cook the noodles al dente, but don’t douse with cold water. Heat butter in a pan and toss the spinach until it softens. Add the noodles the pan, and salt to taste. Arrange decoratively on a plate, with the fish, either with or without skin. Dribble over the sauce, and serve with caviar. Decorate with parsley.

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Kommentare9

"Trout Quartet" with freshwater trout, noodles, spinach and trout caviar

  1. kako2
    kako2 kommentierte am 08.08.2016 um 07:22 Uhr

    auf deutsch wäre besser

    Antworten
  2. moga
    moga kommentierte am 15.02.2016 um 11:10 Uhr

    Könnte man wenigstens deutsch schreiben! Ich schicke mein naechstes Rezept also dann auf chinesisch -hat sich keiner was dagegen, ist ja eine Weltsprache!

    Antworten
    • Silvia Wieland
      Silvia Wieland kommentierte am 17.02.2016 um 09:37 Uhr

      Liebe moga, bitte haben Sie Verständnis, dass wir auch eine kleine Anzahl an Rezepten kulinarischen Touristen, die nicht in Österreich leben, zur Verfügung stellen möchten. Mit den besten Grüßen - die Redaktion

      Antworten
  3. Fani1
    Fani1 kommentierte am 28.11.2015 um 08:17 Uhr

    Sehr fein!

    Antworten
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