Roast lamb in a potato fritter jacket

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Portionen: 4

  • 400-600 g Lamb fillets
  • 500 g Potatoes (floury)
  • 150 g Chicken fillet
  • 2 pieces Red peppers (vitamized)
  • 300 g Green beans
  • Tabasco sauce
  • 1 pinch Sugar
  • 1 tbsp Cornstarch (Maizena)
  • 100 g Cream (cold)
  • 1 piece Egg
  • 1 tbsp Basil pesto
  • 1 tbsp Butter
  • Thyme (for garnishing)

Peel the potatoes and either grate or cut length-wise into very fine strips. Salt well and leave to sit for about 5 minutes, then squeeze out the juice. Add the nutmeg and cornstarch and make 8 thin patties from the mass (approx. 12 cm Ø). Heat the vegetable oil, and place the patties into the pan, press flat and fry a golden brown. Drain well on kitchen paper and, with a round cutter, cut pieces about 10 cm Ø from the patties. Allow to cool. For the stuffing, cut the chicken fillet into small cubes andmixwith the cold cream, salt and egg. Push through a colander or sieve and spread some stuffing thinly onto 4 of the fritters. Cut the lamb fillet into slices about 1 cm thick and season
with the pesto, salt and pepper. Place the fillets on the fritter and spread a thin layer of stuffing over the meat. Spread the rest of the stuffing over the fritters and place these, stuffing side down, on the meat. Press down and shape roundly over the top of the meat. In a teflon-lined pan, heat vegetable oil and fry the patties a golden brown on each side. Place a rack into the roasting dish and put the meat on top. Roast for 10 minutes in a preheated, fan-forced oven at 165 °C. Remove and cover with foil. Allow to stand for 8 minutes. In the meantime, simmer the juice from the peppers until it reduces to a third. Stir in 4 tablespoons of olive oil, salt, Tabasco sauce and sugar, making a thick sauce. Cook the beans al dente in salt water and toss in butter. Seasonwith salt and pepper and arrange onwarmed plates. Cut the “rösti burger” in half, and arrange on the plates. Pour over sauce to serve. Garnish with thyme.

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Kommentare4

Roast lamb in a potato fritter jacket

  1. Baramundi
    Baramundi kommentierte am 13.04.2015 um 19:05 Uhr

    Auch Fremde wollen etwas Gutes kochen-Passt schon!!!Englisch versteht doch "Heutzutage" Jeder!!!

    Antworten
  2. mtutschek
    mtutschek kommentierte am 25.09.2009 um 12:41 Uhr

    Weil wir auch sehr viele englische Gäste haben, die unsere Rezepte lieben.
    Ca. 100 österreichische Rezepte sind daher AUCH in englischer Sprache. Es gibt aber alle diese Rezepte selbstverständlich auch in deutscher Sprache!
    Die Redaktion

    Antworten
  3. Gast kommentierte am 25.09.2009 um 10:46 Uhr

    schonwieder englisch auf einer deutschen kochseite,warum tut ihr das?

    Antworten
    • maggi
      maggi kommentierte am 05.04.2015 um 23:13 Uhr

      damit du auch etwas englisch lernst^^

      Antworten
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