Porcini-potato fritters with lamb's lettuce

  • Zutaten

  • Zubereitung

  • Top Videos

Portionen: 4

  • 4 pieces Mushrooms (medium-sized, solid porcini)
  • 3 pieces Potatoes (large)
  • Salt
  • Ground white pepper
  • 1 pinch Nutmeg (grated)
  • 1 tbsp Cornstarch (Maizena)
  • Fat (butter or oil for frying)

salad:

  • 150 g Field salad
  • 4 cl Pumpkin seed oil
  • 2 cl Apple vinegar
  • Salt

chive sauce:

  • 250 g Sour cream
  • 2 tbsp Chives (finely chopped)
  • Salt
  • Ground pepper

Clean the mushrooms and then wipe with a damp cloth (if possible, don’t wash). Preferablywith a bread-cuttingmachine, slice thinly (about 1mm) and seasonwith pepper and salt.
Peel the potatoes and slice finely – approx. 2 mm thick – and then cut them into equal strips (Julienne). Season with pepper and nutmeg. Press well and mix in the cornstarch. Shape into thin, flat cakes and place on a dish towel. Cover half of the potato cakes with mushrooms and place one cake each on top of those with mushrooms. Flatten each of them a little using a dish towel.
Heat fat in a pan and carefully brown each side. Remove, drain on kitchen paper and place on warmed plates. Salt if needed.
For the chive sauce, mix the sour cream, chopped chives, salt and pepper. For the salad, make a dressing with the pumpkin seed oil, apple vinegar and salt. Decorate the potato cakes with chive sauce and some lettuce, and serve the rest of the salad as a side dish.

Nachgekocht? Bitte bewerten Sie das Rezept
1 2 3 4 5
Was denken Sie über das Rezept?
1 0 0

Kommentare2

Porcini-potato fritters with lamb's lettuce

  1. inni19
    inni19 kommentierte am 14.01.2016 um 15:56 Uhr

    Warum ist dieses Rezept auf Englisch?

    Antworten
    • mtutschek
      mtutschek kommentierte am 14.01.2016 um 16:02 Uhr

      Wir haben viele englischsprachige User, überall in der Welt verteilt. Daher bieten wir auch ca. 200 Rezepte der österreichischen Küche in englischer Sprache an. Sie finden alle englischen Rezepte aber auch in deutscher Ausgabe. Mit kulinarischen Grüßen - Die Redaktion

      Antworten
Kommentar hinzufügen

Für Kommentare, bitte einloggen oder registrieren. Facebook login

Rund ums Kochen

Ähnliche Rezepte

Aktuelle Suche