Marble Gugelhupf à la Sacher

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Portionen: 6

  • 200 g Butter
  • 100 g Icing sugar
  • 100 g Sugar
  • 4 pieces Egg yolks
  • 4 pieces Egg whites
  • 230 g Flour (fine)
  • 20 g Cocoa powder
  • Vanilla sugar
  • 1 pinch Salt
  • Butter (and flour for the baking mold)
  • Icing sugar (for dusting)

Beat the butter, icing sugar and vanilla sugar and a pinch of salt until fluffy. Gradually stir in the egg yolks.Whisk the egg whites with the sugar until stiff and fold into the egg yolk mixture. Mix in the flour. Color about a third of the mixture with cocoa.
Grease the gugelhupf basin with butter, and dust with flour. Now fill the form alternately with the light and dark mixture. Bake in a preheated oven at 180 °C for about one hour. Overturn the cake onto a cake rack and allow to cool. Sprinkle with icing sugar.

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Kommentare3

Marble Gugelhupf à la Sacher

  1. Hobbykoch21
    Hobbykoch21 kommentierte am 29.10.2015 um 21:58 Uhr

    ist schon gespeichert

    Antworten
  2. Hobbykoch21
    Hobbykoch21 kommentierte am 29.10.2015 um 21:58 Uhr

    werd ich mal probieren

    Antworten
  3. Hobbykoch21
    Hobbykoch21 kommentierte am 29.10.2015 um 21:57 Uhr

    ist vielleicht nicht für jedermann leserlich

    Antworten
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