Kaiserschmarren (Fluffy Pancake)

  • Zutaten

  • Zubereitung

  • Top Videos

Portionen: 4

  • 140 g Butter
  • 1 pinch Salt
  • Lemon (grated peel)
  • 6 pieces Eggs
  • 100 g Almonds (grated)
  • 150 g Flour
  • 1/4 l Milk
  • 120 g Sugar

Additionally:

  • 60 g Butter (for baking)
  • Icing sugar (for sprinkling)

Separate eggs into egg yolks and egg whites. Beat the butter with the salt and lemon peel with the mixer until frothy. Slowly add the yolk, almonds, flour and milk to make a slightly liquid batter. Beat the egg whites until stiff, add the sugar occasionally. Fold the beaten egg white carefully into the yolk mass. Melt the butter in a large saucepan, pour in half of the batter, cover and wait until the underside is golden brown. Divide the dough in the middle, flip with two forks or with a spatula and let the other side become golden brown. Tear into large pieces with two forks. Put icing sugar into a fine meshed sieve and sprinkle over the fluffy pancake.

Tipp

You can also add 100g raisins (soak in water for 15-20 minutes) to the batter. The batter can also be baked in the oven: Pour onto a greased baking pan (or cover with baking paper) and bake until golden brown for approximately 45 minutes at 180°C.

Nachgekocht? Bitte bewerten Sie das Rezept
1 2 3 4 5
Was denken Sie über das Rezept?
2 0 0

Kommentare6

Kaiserschmarren (Fluffy Pancake)

  1. zuckersüß
    zuckersüß kommentierte am 24.05.2015 um 18:25 Uhr

    Good

    Antworten
  2. Stoffi
    Stoffi kommentierte am 08.06.2014 um 00:52 Uhr

    top rezept

    Antworten
  3. hsch
    hsch kommentierte am 05.06.2014 um 01:02 Uhr

    wonderful

    Antworten
  4. mtutschek
    mtutschek kommentierte am 02.01.2012 um 10:00 Uhr

    Lieber User!
    Die österreichische Küche ist auch im Ausland sehr beliebt. ichkoche.at ist eine österreichische Plattform, die sich freut, auch einige Klassiker in englischer Sprache anbieten zu können. Jedes Rezept in englischer Sprache ist selbstverständlich auch in deutscher Sprache abrufbar. Sie haben sicherlich bemerkt, dass wir auch sehr viele andere Rezepte zum Thema "Kaiserschmarren" anbieten bzw. die englischsprachigen auch gut sichtbar kennzeichnen. Die Redaktion

    Antworten
  5. Almrausch
    Almrausch kommentierte am 07.12.2011 um 23:56 Uhr

    Wieso wird in einem Deutschen Kochbuch, ein Rezept der Östereichischen Küche in Englisch ab gedruckt? Das sind lauter Minuspunkte

    Antworten
  6. Alle Kommentare
Kommentar hinzufügen

Für Kommentare, bitte einloggen oder registrieren. Facebook login

Rund ums Kochen

Ähnliche Rezepte

Aktuelle Suche