Hamborger Aalsupp

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Portionen: 12

  • 1 Schinkenknochen
  • 600 g Aal grün
  • 3000 ml Wasser
  • 250 g Grüne Trockenerbsen, eingeweicht
  • 250 g Karotten
  • 0.5 Sellerie (Knolle)
  • 1 Petersilienwurzel
  • 1 Porree (Lauch)
  • 500 g Backobst Oder
  • 500 g Dörrzwetschken

Kräuter:

  • Bohnenkraut
  • Majoran
  • Thymian
  • Petersilie
  • Estragon
  • Dille
  • Kerbel
  • Sauerampfer
  • 125 ml Essig
  • 1 EL Zucker (gehäuft)
  • Salz

Für Die Klösschen:

  • Mehl
  • Butter
  • Salz

Ein Bohnenrezept für jeden Geschmack:

De een meent, dat Aalsupp dorvun kuemmt, dat dor Aal binn is. De anner meent, dat dat dorvun kuemmt, dat aalns binn is. Ik gleuv, beid hebbt recht. Un wenn dor good Aal binn is, denn is ok aalns binn.

Backbeern in hitt Water inweeken (noch beter is in Rodspoon) Schinkenknaken een Stuenn utkoken, Fleesch afmoken. Greuntueuech rin. Kruedder rin. Half Stuenn koken. Eddig, Salt un Zucker rin.

Afsmecken. Aal in Stücken sneden un rin. Mehl, Botter un Salt tosomen manschen, denn dorut de Klüten moken. Klüten in de Supp.

Op luett Für trecken laten, bit de Klüten klor suend. Fardig, Freten.

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